Novosti Sport Događanja

Nakon Mladine, povijest je ispisana i u Vojarni

17.03.2017. / Igor

Lijepo uređeni Sportski centar Vojarna kojeg posljednjih deset godina koriste nogometaši Vinogradara, prvenstveno njihove mlađe kategorije, i službeno je ugledao svjetlo dana. Mnogo truda i rada uložili su kroz sve ove godine vrijedni klupski volonteri kako bi nekadašnje zapušteno zdanje poprimilo sadašnji izgled. Posebnoužurbano radilo se posljednjih dana kako bi sve zasjalo u punom sjaju i nebi li se u Vojarni odigrala i prva službena seniorska utakmica.

Trećeligaški zahtjevi u potpunosti su ispunjeni te se lopta u susretu protiv Jadrana prvi put zakotrljala Sportskim centrom Vojarna. Lijep, ali i pomalo prohladan dan izmamio je na novouređeni kompleks više od 250 gledatelja koji su mogli uživati u novoj pobjedi domaće momčadi koja je tako na najbolji mogući način i službeno otvorila novi dom svih Vinogradarovih nogometaša. 

- Da bismo ovo postigli, trebalo je uložiti puno truda, a najveću zahvalu za sve ovo treba dati Ivanu Rubiniću i njegovoj Drvnoj industriji Rubinić bez kojih mi ovo nebismo mogli ostvariti. Svi mi dali smo si puno truda kako bi građani našeg grada mogli vidjeti kvalitetan nogomet u samom centru Jastrebarskog- ispričao nam je predsjednik Nogometnog kluba Vinogradar, Miljenko Pavlaković.

Desetogodišnji projekt nekima je smetao

Nogometaši Vinogradara su kompleks nekadašnje Vojarne na korištenje dobili prije deset godina. Nekima se to tada nije sviđalo, zbog čega su određene grupacije ljudi podnosile i prijave protiv Nogometnog kluba Vinogradar te njegova predsjednika Miljenka Pavlakovića.

-Nažalost, gradsko vodstvo nije našlo potrebu da dođe na današnju utakmicu, a sve to samo je potvrda onoga što mi već duže vremena govorimo, ignoriranje uspjeha jednog kluba. Pitam vas tko je najveći ambasador Jastrebarskog? To zasigurno nije današnje vodstvo kojem iz samo njima znanih razloga smetaju naši rezultati, što su pokazali i ovim ignoriranjem. No, gospodo, Vinogradar i naša zelena boja najprepoznatljiviji su brendovi Jastrebarskog u bližoj povijesti- kritički se predsjednik osvrnuo na odnos Grada prema Vinogradaru.

Još bolji uvjeti koje će u prvom redu koristiti mlađe kategorije zalog su da će u budućnosti rezultati Vinogradara biti još bolji, kako oni seniorski, tako i oni mlađih kategorija, jer brojka od 130 djece koja treniraju u Nogometnoj školi Vinogradar pokazatelj su da se za budućnost ne treba brinuti.

Ivan Rubinić: „Mi neprestano idemo prema naprijed“

Jedan od onih bez koga cijeli ovaj kompleks ne bi mogao zaživjeti je gospodin Ivan Rubinić koji je ispunjena srca i s osmijehom na licu popratio dvoboj protiv Jadrana.

-Trudimo se daVinogradar uvijek igra negdje gdje je uredno i čisto, a pogotovo sada, kad smo u središtu mog grada napravili jedan lijep centar. Mi ne stajemo, mi neprestano idemo prema naprijed, a najvažnije od svega je to što će ovim terenima trčati djeca koja su naša budućnost. Upravo zbog toga sam izuzetno ponosan- rekao nam je Ivan Rubinić.

O ovakvim uvjetima mnogi mogu samo sanjati

Novi kompleks u samom centru grada krase dva nogometna igrališta te klupska zgrada u kojoj se nalazi sedam svlačionica, tajništvo, prostorije za suce, prostorija za fizioterapeuta, teretana, sanitarni čvorovi te ekonomat. Stvaranjem još kvalitetnijih uvjeta, a u tijeku su i radovi na drenaži na igralištu u Mladini, u Vinogradaru žele ojačati klub na svim razinama jer se stvaranjem još kvalitetnijih uvjeta upravo najmlađim nogometašima šalje jasna poruka.

-Za par dana u našem će gradu zasigurno biti velika fešta kada će neki s lažnim obećanjima rezati vrpce za par sto kvadrata umjetne trave. Gradsko vodstvo ovo može samo sanjati i javnosti davati lažne skice Vojarne i nekog njihovog budućeg zdanja. No, ja sam siguran da će ovaj ovdje kompleks zaživjeti u još boljem sjaju nego danas, ako nas niskim udarcima kakvih je ranije bilo neki ne budu u tome ometali- za kraj će predsjednik Vinogradara, Miljenko Pavlaković.

Već se sadašnjim uvjetima može podičiti cijela Jaska, jer o ovakvim uvjetima mnogi hrvatski drugoligaši, pa i prvoligaši, mogu samo sanjati. No, očito to nekima bode oči, zbog čega su spremni i na niske udarce.

Podijeli