Novosti Sport Događanja

U Jaski prva Božićna noćna utrka

20.12.2016. / majai

U sklopu manifestacije "Advent u Jaski" ovog će se petka održati atraktivna humanitarna utrka pod nazivom "Božićni Jaskanski noćni trekking". Utrku organizira Atletski klub Jastreb 99.

Riječ je o posve novoj utrci, koja se organizira po prvi puta, a održat će se pred sam božićni vikend koji je pred nama te će zasigurno privući velik broj zaljubljenika u sport i trčanje. Ovog puta radi se o orijentacijskom trčanju po neoznačenim stazama u noćnom terminu, a organizatori pozivaju sve građane, a ne samo one sportskog duha da se uključe, jer kako kažu utrku se može i prehodati.

- Kontrolne točke su svima poznata javna mjesta u gradu. Utrku se može i običnim hodom proći unutar vremenskog limita. Zato dođite i okušajte se u novoj avanturi – kažu iz AK Jastreb 99.

Start i cilj utrke bit će na Strossmayerovom trgu odakle se trči prema kontrolnim točkama postavljenima na sedam poznatih lokacija unutar gradske jezgre. Duljina staze iznosi oko 5 kilometara, a pobjednike očekuju i vrijedne nagrade koje će se u 22 sata dijeliti u caffe baru "Haustor".

Humanitarni karakter

Sama utrka je humanitarnog karaktera te sav prihod od kotizacije koja iznosi 20 kuna (ili po želji), uputit će se u humanitarne svrhe.

Utrka će početi u 20 sati, a iz AK Jastreb 99 poručili su i nekoliko uputa za sve sudionike:

-Na startu svaki natjecatelj preuzima kontrolni karton, kartu i uputstva. Na svakoj kontrolnoj točki treba perforirati kontrolni karton na mjestu broja kontrolne točke. Redoslijed obilaska kontrolne točke nije određen, a vremenski limit je 1 sat. Svaki natjecatelj trči na osobnu odgovornost, a potrebno se i pridržavati prometnih propisa jer za vrijeme natjecanja promet neće biti zatvoren – objasnili su organizatori.

Podijeli