Novosti Sport Događanja

Vinogradar kreće u obranu titule

25.08.2017. / Igor

Ovog vikenda kreće nova, peta sezona na trećeligaškom nogometnom Zapadu. Po prvi puta liga će administrativnom odlukom HNS-a imati 18 klubova, čime je pada u 4. NL Središte Zagreb spašen Zagorec. U odnosu na lanjsku sezonu u ligi više nije Kustošija koja je prešla u 2. HNL, dok su iz lige ispali Stupnik i Samobor. Novacima u trećeligaškom društvu postali su Udarnik, Špansko, Rudar i Ponikve. 

Za prvog favorita ponovno slovi Vinogradar koji je tijekom priprema pokazivao zavidne rezultate i igre. Pred naletom trupa trenera Stjepana Gomerca pali su drugoligaši Sesvete i Lučko, ali i prvoligaš Inter. Inače u devet odigranih utakmica Vinogradar je ostvario šest pobjeda, dva remija i samo jedan poraz od Hrvatskog dragovoljca.

-Pripremama mogu biti zadovoljan, a to pokazuju i rezultati. Gol razlika od 25:5 sve govori i pokazuje da smo spremni za početak prvenstva. Trener Stjepan Gomerac i njegovi pomoćnici Velimir Vidić i Siniša Idrizi odradili su dobar posao. Pravi pokazatelj toga siguran sam kako će biti prvenstvo gdje kreće nova utrka na prvo mjesto. Ja se nadam da ćemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh, iako je često teško u nekoliko navrata osvojiti prvo mjesto. No, mi ćemo dati sve najbolje od sebe i siguran sam u još jedan uspjeh- ispričao nam je sportski direktor Vinogradara Tomislav Višević.

Novu prvenstvenu utrku Vinogradar otvara u nedjelju domaćim susretom u Vojarni protiv Dugog Sela. Upravo protiv njih Jaskanci su završili prošlogodišnju šampionsku sezonu uvjerljivim izdanjem i pobjedom od 4:0. Nitko ne bi imao ništa protiv da takav scenarij bude i ove nedjelje.

Podijeli