Novosti Sport Događanja

Vinogradar "šesticom" kroz Mičevec

05.04.2021. / Maja Peranić

Zahuktali „zeleni stroj“ Sanjina Lucijanića nezaustavljivo korača županijskim nogometnim terenima ovog proljeća. Unatoč izostanku nekoliko bitnih igrača bila je to još jedna atraktivna i efikasna predstava zelenih koji su domaćima uoči Uskrsa darivali šest pogodaka, a svoju mrežu još jednom sačuvali netaknutom.

Mogla je utakmica otići u nemirne vode već od samog početka kada je domaći kapetan Bedeković u prvoj minuti izbio sam pred vrata Josipa Braje, ali u dvoboju dvojice kapetana uspješniji je bio gostujući te dao dodatan impuls svojoj momčadi bravuroznom obranom. Bilo je to sve vrijedno spomena od strane domaće momčadi jer je ostatak utakmice protekao u potpunoj dominaciji zelenih. Vodstvo je Vinogradaru donio Roberto Kladušan na asistenciju Tonija Kurečkog u 33. Minuti. Prednost od dva pogotka razlike donosi Josip Marinić nakon gužve u kaznenom prostoru samo pet minuta kasnije.

Ako su domaći i imali nade u povratak u drugom poluvremenu ona je u potpunosti nestala u 55. minuti kada nakon udarca iz kuta zabija Martin Borković. U 68. minuti Kurečki iz slobodnog udarca „skida paučinu“ domaćeg gola. Kristijan Gazilj se prošetao kroz domaću obranu i zabio peti pogodak u 86. minuti da bi uskrsnu priču u Mičevcu u sudačkoj nadoknadi zaključio Kladušan svojim drugim pogotkom na utakmici.

Vinogradar je već u četiri proljetne utakmice ostvarivši četiri uvjerljive pobjede osvojio jednaki broj bodova kao i cijelog jesenskog dijela sezone te se sigurno uspinje prema sredini prvenstvene ljestvice.

Sljedeće kolo Vinogradar će biti domaćin Lomnici koja je predvođena legendardnim Stjepanom Deverićem ovog proljeća potpuna suprotnost Vinogradaru. Naime, Lomničani imaju četiri poraza uz gol razliku 0-11 pa je pred zelenima lijepa prilika za osvajanje novih bodova i zadržavanje stopostotnog proljetnog učinka. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 16.30h na stadionu u Mladini. (LC)

Podijeli