Novosti Sport Događanja

Vrapče i Vinogradar bez golova

25.03.2018. / Juraj Odrčić

Vinogradar je u 20. kolu 3. HNL Zapad na zahtjevnom gostovanju kod Vrapča stigao do boda, a nakon svega viđenog tijekom 90 minuta u Aleji Bologne ostaje žal što nije uhvaćen puni plijen.

Vrapčani su u želji za ostankom u trećeligaškom društvu tijekom zimske stanke redizajnirali momčad i složili sastav od prekaljenih igrača sa trećeligaških terena, a u situaciji kada im je svaki bod važan u borbi za ostanak u svakoj će se utakmici „bacati na glavu“. Osim „nabrijanog“ domaćina problemi za Vinogradar su bili neigranje gotovo pola momčadi budući su kapetan Povrženić, pouzdani bočni igrači Mislimi i Ribić te prvi strijelac lige Prijić morali odrađivati kartone, a također zbog suspenzije momčad sa klupe nije mogao voditi niti trener Gomerac pa je njegovu ulogu preuzeo pomoćni trener Vidić.

Prisilno složena momčad u zelenim dresovima od početka je zaigrala angažirano i borbeno baš kao i domaćini pa smo od samog početka gledali utakmicu dobrog ritma, no bez pravih i konkretnih prigoda na obje strane prvenstveno zbog discipliniranih i čvrstih obrana.

Ipak, situacija se mijenja u 57. minuti kada Vrapčani ostaju sa igračem manje zbog grubog prekršaja nad Kovačićem koji je bio prisiljen napustiti igru. Domaći se nakon toga povlače, a Vinogradar plete mrežu oko njihovog gola. Odgovornom igrom Vrapčani odolijevaju svim napadima sve do 70. minute kada Serdarušić ne koristi odličnu prigodu, a domaći vratar Kovač osigurava epitet igrača utakmice. Pokušavali su zeleni i dalje, no pravih prigoda nije bilo tako da je rezultat ostao za gledatelje nepopularnih 0:0.

Vinogradar je osvojenim bodom podebljao svoj konto na 46 osvojenih bodova, a prvi pratitelj momčad Opatije u ovom je kolu također bez golova remizirala kod Zagreba tako da je prednost i dalje ostala tri boda. Vinogradar već u četvrtak gostuje u Vrbovcu kod istoimenog domaćina, a povratak stožernih igrača koji su propustili utakmicu u Vrapču trebao bi značiti i povratak na pobjednički kolosijek i nastavak pohoda na 2. HNL.

 

  1. HNL ZAPAD, 20. KOLO

NK VRAPČE – NK VINOGRADAR 0:0 (0:0)

NK VRAPČE: Kovač, Mioković, Vrbat, Vukadin, Tabaković, Musić (od 46. Bektaši), Švigir, Abazi (od 90. Jolić), Ćibarić, Brujić (od 81. Salopek), Golubić. TRENER: Željko Radišić

NK VINOGRADAR: Braje, Bagarić, Ivkovčić, Serdarušić, Roglić, Rupčić (od 89. Ramčić), Šćrbec, Kovačić (od 59. Pavlešić), Dučkić, Miličević, Štulec. TRENER:-

Podijeli