Novosti Sport Događanja

Za vikend Pribićki susreti

08.08.2017. / Igor

Drugi vikend u kolovozu rezerviran je za već tradicionalnu manifestaciju Pribićkih susreta, koja će se održati ovog vikenda na igralištu Nogometnog kluba Pribić koji je i organizator ovog dvodnevnog sportsko- zabavnog događanja. 

Pribićki susreti su tradicija duga 39 godina koja okuplja ljude iz pribićkog kraja, okolnih mjesta te mnoge Pribićance raseljene po inozemstvu. Ovi susreti povezani su s proslavom Šikustova, tj. danom župne crkve koja nosi ime Svetog Siksta. Šikustovo se slavi 7. kolovoza, a Susreti se održavaju vikend nakon toga.

Sve kreće u subotu, 12. kolovoza od 14 sati malonogometnim turnirom pribićkih sela, dok su večernji sati rezervirani za zabavu uz glazbeni sastav Exclusive band. U nedjelju se osim završnice turnira održava i natjecanje u starim seoskim igrama- vučenje kola, skakanje u vreći, nošenje jaja, povlačenje štrika, borba na brvi, ispijanje pive, bacanje kamena. Kao završetak ovogodišnjeg druženja ponovno slijedi zabava do dugo u noć uz poznati pribićki bend Maestral.

-I ove godine možemo očekivati vrhunsku zabavu. Uz dobar provod najbolje ide dobro jelo i piće pa ćemo se i ovoga puta potruditi da gastronomska ponuda bude raznolika. Pripremljena je i tombola s vrlo vrijednim nagradama. Glavna nagrada je 3 dana ljetovanje u mjestu Klimno na otoku Krku- rekli su nam vrijedni organizatori iz Nogometnog kluba Pribić.

Podijeli