Novosti Sport Događanja

Zeleni pobjednički kroz Jarun!

09.04.2019. / Redakcija

Nakon neočekivanog poraza u Mladini protiv Trnja, Vinogradar se vratio na pobjedničke staze! Novu etapu prvenstvene utrke zeleni su odradili na gostovanju protiv Jaruna, a iz glavnog su se grada vratili s nova tri boda na svom kontu. Kao i nebrojeno puta tijekom sezone junak utakmice bio je trostruki strijelac Igor Prijić.

Lijepo vrijeme subotnjeg popodneva privuklo je na SC Jarun 200-tinjak gledatelja koji su došli vidjeti može li Jarun našteti vodećoj momčadi lige koja je igrala bez stožernog stopera Bagarića te sa nekoliko ozljedama načetih igrača. Nakon početnog opipavanj snaga prvi su poveli domaćini. Banić je nespretno vraćao loptu na svoju polovicu koju su domaći presjekli i jurnuli u napad da bi nakon „flipera“ u kaznenom prostoru najbolje reagirao Tadić te svladao Šolčića. Samo tri minute kasnije u domaćem je šesnaestercu pokošen Grdenić te sudac Veggian pokazuje na bijelu točku. S „kreča“ je precizan najbolji strijelac Prijić koji atraktivno „panenkom“ svladava domaćeg vratara Šimičića. Dao je izjednačujući pogodak vjetar u leđa zelenima koji preuzimaju konce igre da bi nagrada došla u vidu novog pogotka Prijića koji je ostao nečuvan od strane domaće obrane nakon kornera u 26. minuti te se s prednošću otišlo na odmor.

Svi gledatelji se još nisu ni vratili na svoja mjesta, a Prijić je već zabio svoj treći pogodak. Ponovno je bio precizan iz kaznenog udarca, ovoga puta sjajno odmjerenim udarcem u sami kut, nakon što su domaći rukom zaustavili loptu u svom šesnastercu. Samo nekoliko minuta kasnije iz iste akcije prvo Povrženić pa zatim i Prijić pogađaju okvir vratiju i ne uspijevaju u potpunosti „nokautirati“ grogirane domaćine. Do kraja utakmice zeleni su rutinski čuvali rezultat, a dodatno veselje izazvala je vijest iz Dubrave gdje je prvi pratitelj zelenih izgubio od HAŠK-a pogotkom bivšeg igrača Vinogradara Jaskanca Marka Ristovskog koji nosi dres momčadi iz Pešćenice.

„Riki“ je tako pomogao svojoj bivšoj momčadi da se ponovno odmakne ispred Dubrave na 11 bodova pred derbi susret idućeg vikenda u Mladini kada će zeleni ugostiti Dubravaše. Spomenimo i da je Prijić novim hat-trickom došao do brojke od 40 pogodaka u prvenstvu čime je nadmašio prošlosezonski rekord (39 golova) te uvjerljivo predvodi najbolje strijelce 3. HNL Zapad. Klupska pak statistika još je uvjerljivija te Prijiću za magičnu brojku od 100 pogodaka u zelenom dresu nedostaju još samo dvije egzekucije. Za dosadašnjih 98 pogodaka (prvenstvo i kup Hrvatske) trebalo mu je 88 utakmica. Poželimo mu da stotku dostigne već u idućem kolu protiv Dubrave te Vinogradar dovede na prag trećeg uzastopnog naslova prvaka u trećeligaškom društvu. (LC)

JARUN-VINOGRADAR 1:3 (1:2)

Strijelci: 1:0 Tadić (14), 1:1 Prijić (18 – 11m), 1:2 Prijić (26), 1:3 Prijić (47 – 11m)
JARUN: Šimičić, Hercigonja (60 M. Martinko), Sudec (67 Merlin), Pavičić, Tadić, Herceg, A. Martinko, Ačkar, Vučemilović-Vranjić (60 Đurić), Šimić, Šoša. Trener: Vrdoljak
VINOGRADAR: Šolčić, Grdenić (46 Kelava), Povrženić (70 Džida), Vukić, Ivkovčić, Pavlešić, Dučkić, Mislimi, Handžić (59 Čakarun), Banić, Prijić. Trener: Vidić

Podijeli